Mila Made | Tekenles
21168
page-template-default,page,page-id-21168,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Tekenles

Voor basisschoolkinderen vanaf groep 5

Tekenen is leuk! Is jouw kind ook gek op tekenen? Geef hem of haar dan op voor les in mijn atelier in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Tekenles voor priegelaars, dromers en doeners. Voor kinderen die een zetje nodig hebben om hun creativiteit tot uiting te brengen, en voor kinderen die graag meer willen leren. In een kleine groep ga je aan de slag en leer je over allerlei materialen en technieken.

De lessen zijn op:

Woensdag

van 14:45 tot 16:15 uur

van 16:30 tot 18:00 uur

Vrijdag

van 14:45 tot 16:15 uur

van 16:30 tot 18:00 (groep 7/8)

Zondag

van 10:30 tot 12:00 uur

van 14:30 tot 16:00 uur

van 16:30 tot 18:00 uur

Zo zien de lessen eruit

Tijdens de lessen vind ik het belangrijk dat de kinderen plezier hebben in het tekenen en zelfvertrouwen krijgen van wat ze kunnen (leren). Binnen de lessen gaan we aan de slag met verschillende materialen en technieken. Zo krijgen ze de mogelijkheid om te experimenteren en te ontdekken wat bij ze past en wat ze zelf leuk vinden! Per blok van 6 lessen werken we aan verschillende opdrachten binnen één thema. Naast de opdrachten is er veel ruimte voor de creativiteit van de kinderen zelf. Elke week zorgen we er met zijn allen voor dat het een leuke middag wordt! Hier hoort natuurlijk ook thee, limonade en wat lekkers bij (Oreo is favoriet!).

Thema’s en opdrachten

Het thema waar we per blok van 6 lessen aan werken verschilt per keer en kan van alles zijn! Bijvoorbeeld een onderwerp zoals portret, of een techniek zoals perspectief tekenen. Zo is er de afgelopen jaren van alles voorbij gekomen, voorbeelden zijn: animatie, schilderen, kijkdoos maken, druktechnieken, aquarel, natekenen, noem maar op! Het thema wordt per blok uitgekozen door de groep, omdat ze graag iets specifieks willen leren (misschien wel realistisch tekenen?) of ik kies het thema zelf. Ik streef altijd naar vernieuwing binnen de thema’s en opdrachten, zodat de lessen ook voor de kinderen die langer op les zitten interessant en uitdagend blijven.

Ragnhild: Mijn dochter Elise (12) heeft bijna twee jaar bij Jamilla op tekenles gezeten en heeft daar een hele waardevolle tijd gehad. Met veel plezier kwam ze zondagmiddag bij Jamilla in de ‘cel’ genieten van creatief bezig zijn. De lessen waren heel divers en Elise heeft verschillende technieken mogen ervaren. Van stempels maken tot schilderen en van dieren schetsen in het natuurmuseum tot portret van haar jongere zusje. Dat houdt de lessen boeiend en onwijs leuk. De kleine groepen zijn prettig en onze dochter voelde zich meteen fijn in de groep. Ik hoop dat Jamilla nog lang doorgaat met het geven van de lessen voor alle andere creatieve kids die er zijn!’

Praktische info

De lessen zijn anderhalf uur met een kleine pauze en worden gegeven in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Opgeven kan per blok van 6 lessen waarna er de mogelijkheid is om te stoppen of door te gaan met een nieuw thema. De kosten zijn 12,50 per les, inclusief materialen, dummie (schetsboek), drinken en lekkers. De eerste (proef)les is gratis.

Nieuwsgierig? Geef je zoon of dochter dan op voor een proefles.

 

  • Donderdag 6 april van 15:00 tot 16:15 uur

 

Kun je deze datum(s) niet? Mail dan om te vragen naar de mogelijkheden.

Devin (11) ‘Ik vind het fijn dat de lessen per blok zijn en dat we elke 5 lessen iets anders doen.’

Luisa (10) ‘Jamilla heeft altijd leuke ideeën voor de lessen’

Financiële ondersteuning

Is jouw zoon of dochter gek op tekenen maar zijn de financiën niet toereikend om op les te gaan? Misschien heb je dan wel recht op financiële ondersteuning voor de tekenlessen! Dit kan heel makkelijk via het Jeugdfonds Sport en Cultuur,  of via het Centrum voor Talent Ontwikkeling. Wil je graag weten of je in aanmerking komt hiervoor of wil je dit aanvragen? Neem dan contact op met mij via het contactformulier of mail naar: mail@mila-made.nl dan verwijs ik je door naar de juiste contactpersoon en is het zo geregeld!